4 financiële redenen om te kiezen voor nieuwbouw

Mocht je aan het kijken zijn naar een nieuwbouw woning zoals deze nieuwbouw woningen en ben je nog niet helemaal overtuigt? Dan is het een goed idee om naar de financiële redenen te kijken waarom je voor nieuwbouw zou moeten kiezen. Er kleeft namelijk behoorlijk wat voordeel aan een nieuwbouwwoning op het financiële gebied. Zo weet je met een nieuwbouwwoning dat je een huis zonder zorgen koopt. Doordat het huis gloednieuw is, zul je de eerste jaren geen onderhoudskosten hoeven te verwachten. Doordat de nieuwste technieken bij de bouw zijn gebruikt en hier heb jij dan weer financieel voordeel van op de langere termijn.  

Aanpassen aan persoonlijke smaak

Het voordeel van een nieuwbouwhuis is ook dat deze nog helemaal aan te passen is naar jouw wensen. Je kunt dit aangeven voordat je nieuwe huis gebouwd wordt en zo echt jouw droomhuis creëren. Als je een bestaande woning aankoopt en je wilt hier veranderen aan maken, dan zul je hier extra voor moeten betalen. Zo zul je dus extra kosten moeten maken om van een huis je droomhuis te maken, terwijl dit bij een nieuwbouwhuis al bij in de prijs zit, als je dit afgesproken hebt. Zo hoef je geen extra kosten te maken bovenop de aankoopprijs. 

Lagere maandlasten

Daarnaast is een nieuwbouwwoning veel energiezuiniger. Alle woningen moeten een energielabel hebben en deze gaan van A tot en met G. A is zuinig, G is niet zuinig. Nieuwbouwhuizen beginnen altijd met minimaal een A label, waar dit bij bestaande huizen meestal bij C, D of E is. Je bespaart dus met zo’n nieuwbouwhuis op je maandlasten. Dit kan in sommige gevallen wel tot in de honderden euro’s lopen. Een aantal van de nieuwste nieuwbouwhuizen is energieneutraal. Dit betekent dat het huis net zoveel energie opwekt als het gebruikt. Zo bespaar je niet alleen geld, maar doe je ook nog wat goeds terug voor het milieu.

Kosten besparen

Een nieuwbouwwoning is ook nog eens aantrekkelijk vanwege de kosten die je bij de aankoop bespaart. Zo hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen. Ook komen bij een nieuwbouwwoning de taxatiekosten te vervallen. Je hoeft ook bij een nieuwbouw woning niet geld uit te geven voor een makelaar en dit kan ook een hele hoop geld schelen. Dit is wel zo mooi, dan kun je het geld wat je overhoudt weer investeren in een mooie inrichting van je nieuwe huis.