Bestaande vloer renoveren: de verschillende mogelijkheden

Woonwinkel Hilversum

Past je huidige vloer niet helemaal meer bij de rest van het interieur? Of is deze na jaren intensief gebruik gaan slijten? Het is mogelijk om een gehele nieuwe vloer te laten plaatsen, maar het is ook een optie om de bestaande vloer te renoveren. Dit kost in de meeste gevallen minder tijd en is ook nog eens prettiger voor je portemonnee. Wij zetten de verschillende mogelijkheden van een vloerrenovatie voor je op een rij. 

Parketvloer schuren, lakken en oliën

Ziet jouw vloer er nog mooi uit, maar is de kleur of uitstraling na verloop van tijd een beetje vervaagd? Door het schuren en lakken ziet je vloer er straks weer als nieuw uit. Daarnaast kun je kleine beschadigingen en oneffenheden laten verhelpen. Als je een parketvloer laat opknappen, adviseren we om een professional in te huren. Het schuren, lakken en oliën van een vloer is namelijk geen makkelijk klusje en vergt enige verstand van zaken. Na het schuren van de vloer, wordt deze afgewerkt met een kleurolie. Je kunt helemaal zelf kiezen welke kleur je op de vloer wilt aanbrengen. Dit kan uiteraard een andere kleur zijn dan de huidige kleur. 

Kies voor een vloercoating

Heb jij toevallig een gietvloer in je woning liggen? Met het aanbrengen van een vloercoating geef je de bestaande vloer een nieuwe frisse uitstraling. Bovendien wordt je vloer ook een stuk sterker gemaakt. Maar een vloercoating is niet alleen geschikt voor een gietvloer, het kan ook heel goed over een andere soort vloer worden aangebracht. Een van de vele voordelen van een coating is dat het de vloer hygiënisch maakt. Er wordt namelijk een naadloze laag aangebracht waar vuil of viezigheid zich niet gemakkelijk kan verstoppen. Daarnaast zorgt de vloercoating voor een mooie glanslaag en is het mogelijk om een coating met een kleur te kiezen. 

Nieuwe vloer op de bestaande leggen

Wil je graag de puin en extra kosten van het uitbreken van de bestaande vloer vermijden? Dan kun je de nieuwe vloer op de bestaande vloer laten plaatsen. Let op: dit is alleen mogelijk als de bestaande vloer nog in goede staat is. Het is namelijk erg belangrijk dat de vloer eerst egaal, recht en glad is voordat je hier een nieuwe vloer over plaatst. Vul eventuele gaten of oneffenheden op met plamuurmiddel en maak de oude vloer volledig droog-, vet- en stofvrij. Is je vloer helemaal egaal en schoon? Dan kan de nieuwe vloerbekleding worden geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *