Beton Ciré wat kun je er allemaal mee?

Je hebt beton ciré vast wel een keer voorbij zien komen. Van oorsprong is beton cire een uit Frankrijk afkomstige betonstuc.  De letterlijke vertaling van beton cire is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel tot een steenachtig stuc: het uiteindelijke beton cire. Omdat het uniek is samengesteld zijn er veel verschillende mogelijkheden en het eindresultaat die mag er wezen!

Veelzijdig product

Voor de doe-het-zelvers is beton cire een makkelijk te leren. De manier waarop het wordt aangebracht en de afgewerkte oppervlak heeft een betonlook. Je kunt er bijvoorbeeld een wand mee stuccen of een mooie wastafel mee afwerken. Nie alleen vloeren of wanden maar je hebt ook beton cire toiletten en beton cire keukens. Omdat het een makkelijk te bewerken materiaal is kun je veel kanten op met de uitstraling van beton cire.

Kleuren

Beton cire is in veel kleuren te krijgen. Het poeder zelf is grijs of wit, maar je kunt er een kleurpigment aan toevoegen. Hierdoor vermengd het kleurpigment door en door en daarom zal het niet slijten.

Meerdere soorten

Zoals zo vaak worden goede producten gekopieerd en ‘soortgelijke’ producten aangeboden. Wat er vaak niet bij wordt verteld is dat de kwaliteit minder is. Er zijn soorten die na enige tijd na-behandelingen moeten krijgen. (dus na een paar weken of maanden na wrijven met een wax of iets dergelijks) Wij verkopen uitsluitend de beste producten die nauwelijks na-behandeling hoeven te krijgen. Ook in dit geval geldt: goedkoop is duurkoop.