Betonlook in huis: de nieuwste interieurtrend van dit moment

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen in een interieurmagazine of woonprogramma: de betonlook. Er wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van beton in het interieur. Dit geeft niet alleen een stoere look, maar past ook perfect bij de industriële woonstijl. Is de industriële stijl niet jouw ding? Geen zorgen, de betonlook past bij elke interieurstijl. Wij geven je drie tips om de betonlook in huis te halen. 

Betonlook op de vloer

Heb je de mogelijkheid om de gehele woning opnieuw te stijlen of in te richten? Dan adviseren we om bij de basis te beginnen. Is de industriële stijl echt jouw ding? En durf je deze op een grootse manier toe te passen in het interieur? Kies dan voor een betonlook vloer. Dit is geen echte betonnen vloer, maar een gietvloer met betonlook effect. Deze vloer heeft dus het uiterlijk van echt beton, maar alle voordelen van een gietvloer. Een betonlook gietvloer is slijtvast, makkelijk schoon te maken, comfortabel en warm, en vochtbestendig. Daarnaast kan de vloer in de gehele woning worden geplaatst, ook in de keuken en badkamer. 

Verven, behangen of betonstuc gebruiken

Naast een betonlook vloer zijn er nog veel meer mogelijkheden om de betonlook in huis te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonnen muur? 

  • Betonverf

Er zijn tegenwoordig diverse soorten betonverf verkrijgbaar. Kies welke tint jij het mooist vindt en het beste bij de rest van het interieur past.

  • Behang met print

Wil je liever behangen? Behang met betonprint ziet er niet alleen levensecht uit, maar is ook makkelijk aan te brengen op de wand.

  • De muur stucen

Met betonstuc laat je de betonnen muur er zo echt mogelijk uitzien. Houd er rekening mee dat dit klusje enige tijd en moeite vergt, maar dan heb je ook wat. 

Stoere meubelen en robuuste accessoires

Wil je de betonlook liever iets subtieler toepassen in je woning? Creëer een rustige basis en voeg hier meubels met de betonlook aan toe. Schaf nieuwe meubels aan of kijk of je op zolder nog een oud meubelstuk hebt staan. Dit oude kastje, tafeltje of ander meubelstuk kun je namelijk een tweede leven geven door deze te schilderen met betonverf. Bovendien zijn er heel veel leuke betonnen accessoires verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen kandelaar of grote statement lamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *