Soorten binnenplanten in de schaduw kunnen leven 

Planten in je kamer zijn heel leuk, maar dan moet je er wel voor zorgen dat ze ook lang blijven leven. Vooral als jij een donkere kamer hebt waar daglicht amper naar binnen schijnt, overleven planten het niet lang. Gelukkig zijn er binnenplanten die goed in donkere ruimtes kunnen leven. 

De Asparagus kan erg goed in het donker leven

De meeste planten voor binnen hebben veel daglicht nodig om te leven, maar dit geldt niet voor de Asparagus. Dit is een van de weinige planten die juist niet tegen direct zonlicht kan. Het is daarom een ideale plant voor in donkere kamers. Hierbij kan je onder andere denken aan een slaapkamer. Als jij niet goed bent in het verzorgen van planten, dan past deze plant heel goed in jouw huis. Naast dat de Asparagus in de schaduw kan leven, verbruikt de plant namelijk ook weinig water. 

De Philodendron hoeft nauwelijks verzorgd te worden

Een andere kamerplant voor in de schaduw is de Philodendron. Deze plantensoort komt uit het regenwoud en is gewend om in de schaduw te groeien. Net als de Dracaena heeft de Philodendron nauwelijks verzorging nodig. De Philodendron past overigens bij vrijwel elk interieur. 

De Sansevieria is familie van de Dracaena

Als jij een plant wilt waar je je totaal geen zorgen over hoeft te maken, dan is de Sansevieria een geschikte plant voor jou. De Sansevieria is familie van de Dracaena dient nauwelijks verzorgd te worden. Je kunt hem vrijwel overal in huis plaatsen. Deze plant heeft nog als voordeel dat die de luchtkwaliteit in de kamer verbetert. Hierdoor kan je je beter concentreren en word je minder snel moe. Net als de Peperomia Obtusifolia, die ervan houdt om zowel in de zon als half in de schaduw te staan! 

De cactus heeft weinig vocht nodig

De welbekende cactussen kunnen zo nu en dan prima in de schaduw leven. Echter, een cactus kan je beter niet constant in de schaduw plaatsen. Dit overleefd de cactus niet. Plaats de cactus op een plek waar de zon nu en dan schijnt, maar waar er ook regelmatig schaduw is. Op die manier kan de cactus op de best mogelijke manier tot ontwikkeling komen. Voor de rest heb je weinig omkijken naar cactussen. Aangezien ze gewend zijn aan droogt, hoef je ze ook niet vaak water te geven. Een cactus kan gemakkelijk een aantal dagen zonder water.

Mocht je op zoek zijn naar planten die goed in de schaduw kunnen leven, dan kun je deze eenvoudig bestellen via verschillende webshops. Kijk goed naar de mogelijkheden en kies de mooiste planten voor in jouw huis uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *