Coole en stijlvolle balkon decoratie tips

Een privé buitenruimte is een droom van velen, vooral degenen die in appartementen wonen, zelfs als het een klein balkon is. Als je een balkon hebt, dan ben je het aan jezelf en je vrienden verplicht om er het beste uit te halen. Dit betekent iets meer doen dan een tuinstoel buiten neerzetten. Hoe klein het ook is, er zijn tal van moderne balkon ideeën die de ruimte er uniek en stijlvol uit kunnen laten zien. Hier zijn een paar manieren om je balkon te versieren.

Neem een kleine tafel

Als je op zoek bent naar een eenvoudig balkon ontwerp, dan is het hebben van een ruim balkon niet verplicht. Zelfs als je een klein balkon hebt, kun je het er mooi uit laten zien. Je kunt ‘s ochtends op je balkon genieten van je koffie als je een cafe tafel en -stoel neerzet. Kies echter voor meubels die gemakkelijk op te vouwen zijn, zodat je ze desgewenst binnen kunt opbergen. Een van de belangrijkste manieren om je balkon te versieren, is door verschillende soorten planten te houden.

Ga voor een ingebouwde zitopstelling

Vergroot je vierkante meters door ingebouwde zitbanken te plaatsen. Met dit idee voor huisdecoratie hoef je je geen zorgen te maken dat de wind je meubels omstoot en ze laat vallen.

Vergeet geen schaduw

Schaduw is belangrijk in elke tuin dus ook op het balkon. Vergeet geen schaduw toe te voegen als je balkon op het zuiden staat. Dit kan gemakkelijk met uitvalschermen of knikarmschermen. Deze kan je in en uitklappen en zijn ideaal, omdat ze weinig tot geen ruimte innemen. Let op dat deze niet van pas zijn als je hoger dan de eerste verdieping woont. Door te harde wind kan dit geen goede investering worden. Bij Rainbow Collection vind je een groot assortiment aan uitvalschermen en knikarmschermen.

Begin een kleine moestuin

Houd je van tuinieren, maar kun je niets doen vanwege de kleine ruimte? Je kunt je interesse voortzetten door enkele planten op het balkon aan de muren te hangen. Zorg ervoor dat je planten kiest die niet veel hard werk en onderhoud nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *