Deurkrukken voor binnen kopen? Hier moet je op letten

Nieuwe deurkrukken voor binnen kopen: dat doe je waarschijnlijk niet zo vaak. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat je niet weet waar je op moet letten bij het kopen van deurbeslag. Deurkrukken komen in allerlei materialen, kleuren en afmetingen. Welke past nu het beste bij jouw interieur? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze door een aantal handige tips op een rij te zetten.

Deurkrukken op rozet of schild

Deurklinken zetten de puntjes op de i in het interieur, het is daarom belangrijk dat je het juiste model aanschaft. Allereerst moet je kiezen voor een deurkruk op rozet of schild. Voor binnendeuren wordt vaak een deurklink in combinatie met een rozet geplaatst. Met het rozet wordt de afwerking van de deurklink bedoeld. De kruk zelf en het slotplaatje zijn twee verschillende onderdelen. Hierdoor wordt de deur op de meest strakke manier afgewerkt. Het rozet heeft verschillende vormen, zoals rond, vierkant of zelfs ovaal. Als je kiest voor een deurklink op schild heb je maar één onderdeel. De klink en het slotplaatje zitten op hetzelfde schild. Het voordeel hiervan is dat je oude gaten af kan dekken. 

Let op de sluitingen

Voor de sluitingen van bepaalde deuren, bijvoorbeeld de badkamer- en toiletdeuren, heb je een slot of sleutelplaatje nodig. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maar het is vooral belangrijk dat deze past bij de gekozen deurkruk. Op deze manier wordt alles in één bepaalde stijl afgewerkt en creëer je een passend geheel. Kies voor een sleutelplaatje met sleutelgat of een draaislot. Zit er een oud sleutelgat in een van de binnendeuren? Geen zorgen, er zijn afdekplaatjes verkrijgbaar die oude sleutelgaten op een mooie manier afdekken. 

Kies het juiste model en de kleur

Deurkrukken zijn bepalend voor de uitstraling van het interieur. Een zilveren deurklink zorgt bijvoorbeeld voor een hele andere uitstraling dan een mat zwarte variant. Denk daarom goed na over het model en de kleur van de deurklinken. Het is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak, maar kijk ook goed naar je huidige interieur. Houd je van modern en strak? Dan is zwart deurbeslag misschien iets voor jou. Wist je dat het ook mogelijk is om deurkrukken in een andere kleur te verven? Met spuitverf creëer je in een mum van tijd een gehele nieuwe deurklink. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *