Een lage haag gewenst? Maak kennis met de Taxus Baccata

Taxus Baccata

Wie momenteel bezig is met het aanleggen van een nieuwe tuin en daarbij de afbakening via natuurlijke elementen invult, die bewijst de natuur een goede dienst. De natuur en de biodiversiteit op lokaal niveau stimuleren is namelijk altijd toe te juichen. En ja, met een rij struiken, planten of met een heuse haag doe je dat nu eenmaal beter dan met een schutting of een hek. Zeker als je een relatief bescheiden tuin hebt hoef je echter ook weer niet te overdreven met een haag. Deze moet dan eigenlijk niet te hoog worden. Wat dat betreft is de Taxus Baccata als haagplant zeker aan te bevelen. 

Taxus Baccata

Wat maakt de Taxus Baccata zo ideaal als haagplant?

Goede redenen om een natuurlijke haag te planten van Taxus Baccata’s zijn er meer dan genoeg. We geven je hieronder een bloemlezing:

• De Taxus Baccata is een vrij compacte haagplant. Groot genoeg om je privacy te bieden, maar groot genoeg om zonlicht in je tuin en huis te blokkeren. 

• Taxus Baccata’s blijven gedurende het volledige jaar mooi groen. Dit is vooral in de winter, waarin het buiten vaak nogal flets oogt, een fijne opsteker.

• Deze planten vormen een haag waar je maar weinig onderhoud aan hebt. Als je ze eens per jaar een goede snoeibeurt geeft kan dat al genoeg zijn. Tussentijds moeten dan wel dode en verdorde takken worden weggehaald.

• Je haalt hiermee de natuur je tuin in, want de Taxus Baccata is bij vogels zeer geliefd.• Taxus Baccata’s worden normaliter minstens tientallen jaren oud.

Taxus Baccata