Een terras aanleggen met betaalbare terrastegels

terrastegels

Voor een mooi terras dat lang meegaat heb je niet noodzakelijk dure tegels nodig. Ook met betaalbare terrastegels kun je een prachtig terras aanleggen. In plaats van dure natuurstenen tegels kies je gewoon voor betonnen of gebakken tegels of klinkers. Zo kun je al voor een laag bedrag een mooi en duurzaam terras aanleggen.

Tijden zijn veranderd

Tijden zijn veranderd. Dat wil zeggen: technieken voor productie zijn veranderd. Waar vroeger de tegels van beton of gebakken tegels er nog goedkoop uitzagen ten opzichte van natuursteen is dat nu heel anders. Het wordt steeds makkelijker om voor een redelijke prijs prachtige tegels te maken. Die terrastegels van jou hoeven dus ook niet meer de hoofdprijs te kosten. Sterker nog: je kunt het zo goedkoop maken als je zelf wil.

terrastegels

Hoe pak je zoiets aan?

Nog een manier om te besparen is door de tegels zelf te leggen. Goedkope tegels vragen dezelfde voorbereiding als dure tegels. De grond moet deels worden afgegraven en aangevuld met geel zand, waarna je de grond eventueel egaliseert. Daarna leg je de tegels in het gewenste patroon. Een terras van klinkers kan aangevuld worden met sierbanden. Dat is bij betontegels vaak niet nodig. Daarmee vormen betontegels een nog goedkopere optie.

terrastegels

Patronen

De patronen waarin je tegels legt ben je volledig vrij in. Het is dan ook leuk om een beetje variatie aan te brengen mits je een wat speelse tuin wil. Laat je fantasie de vrije loop.