Een waterontharder installeren: hoe werkt dat?

Een waterontharder biedt meerdere grote voordelen: nooit meer last van kalkaanslag, besparen op de energierekening en nooit meer speciale reinigingsmiddelen voor kalk aanschaffen. Het plaatsen van een waterontharder klinkt als een goed idee, maar hoe werkt dit eigenlijk? Kun je het zelf installeren of moet je dit laten doen door een professional? Wij zetten alles wat je moet weten over een waterontharder installeren op een rij. 

Voor de doe-het-zelver

Je hebt geen installateur nodig voor het plaatsen van een waterontharder. Met een duidelijke gebruiksaanwijzing kan iedereen dit klusje klaren. Een voordeel hiervan is dat je bespaart op de arbeidskosten. Houd er echter rekening mee dat je het apparaat precies volgens de normen van de fabrikant moet plaatsen. Als je dit niet doet, loop je het risico dat je geen aanspraak kan maken op de garantie bij eventuele problemen. Daarnaast moet je in sommige gevallen extra installatiemateriaal aanschaffen. 

Een waterontharder laten installeren

Heb jij twee linkerhanden? Of wil je zeker weten dat de waterontharder op de juiste manier wordt geplaatst? Dan is het beter om een vakman in te huren. Een professionele installateur heeft verstand van zaken en weet precies waar hij/zij rekening mee moet houden. Bovendien hoef jij geen extra installatiemateriaal aan te schaffen. Een waterontharder installeren neemt niet veel tijd in beslag en hoeft daarom ook niet veel geld te kosten. De prijzen kunnen echter wel sterk verschillen per bedrijf of installateur. 

Wat kost het?

Een waterontharder kopen zorgt ervoor dat je nooit meer last hebt van kalk, maar wat kost het eigenlijk? Als je het apparaat zelf gaat plaatsen, bespaar je geld op arbeidskosten. Maar je zult wellicht installatiemateriaal moeten aanschaffen. Heb je alles in huis? Dan kun je met het doe-het-zelf klusje veel geld besparen. Als je de waterontharder wilt laten plaatsen, adviseren we je om offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Vergelijk niet alleen de prijzen, maar ook de werkwijzen en adviezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *