Hoe verricht je een inmeting

3D scanner

Als bouwvakker doe je het waarschijnlijk met enige regelmaat. Bij elk nieuw project, bijvoorbeeld een badkamer of een totale renovatie van een huis moet er weer ingemeten worden. Waarom? Nouja, het is natuurlijk erg belangrijk om een goed overzicht te hebben van de afmetingen van een huis in de oude situatie, zodat je je verbouwing goed kan plannen en uitvoeren. Dit inmeten is niet altijd makkelijk en kan zelfs voor problemen zorgen. Gelukkig zijn er goede oplossingen waaronder een 3d scanner. In dit artikel vertellen we je graag iets meer over inmeten en hoe je dit kan uitvoeren.

3D scanner

Een paar manier om in te meten

De klassieke manier van inmeten ligt natuurlijk voor hand. Dit doe je natuurlijk met een meetlint, een kladblokje en een potloodje. Maar je ziet waarschijnlijk ook al wel waarom deze manier niet zo heel vaak meer gebruikt wordt. Met het inmeten op deze manier zijn natuurlijk de kansen op fouten vrij groot. Daarom wordt inmeten op deze manier meestal ook met twee mensen gedaan, om een extra controle te hebben . Maar ja, dit is natuurlijk niet erg efficiënt. Het meten wordt goed uitgelegd door personeel van Visser Assen.

Een andere manier van inmeten is door het gebruik van een Total Station. Met een dergelijk apparaat kun je namelijk in ieder geval al zelf inmeten zonder dat er een collega bij aanwezig moet zijn. Een total station laat je rechte lijnen opmeten, die je vervolgens zelf alleen nog maar hoeft op te schrijven. Erg handig is deze manier dus zeker. Toch kan ook deze manier ook nog erg tijdrovend zijn. 

Er is dan ook een betere optie en deze komt in de vorm van een 3d scanner. Een 3d scanner meet in een aantal seconde een gehele ruimte en slaat zelf voor je de afmeting op. Door middel van de vele laser punten, maakt de 3d scanner een erg nauwkeurige foto van de ruimte. Hierdoor maak jij geen fouten meer met opmeten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *