Infrarood verwarming

Infrarood verwarming, het is voor sommige waarschijnlijk een begrip dat nog niet heel erg bekend is. Toch is het belangrijk om te weten wat het is. Infrarood verwarming in een zuiniger verwarmingsalternatief voor radiatoren en/of vloerverwarming. Naast de geschiktheid voor nieuwbouwhuizen die goed zijn geïsoleerd in infrarood verwarming ook geschikt voor andere bouwvormen, namelijk bij bestaande bouw. Voor bestaande bouw bestaat ook een assortiment. In verschillende soorten vormen en/of situaties kunnen infrarood panelen worden ingezet. Een voorbeeld hiervan is infrarood panelen uw radiatoren vervangen. In dit voorbeeld nemen de infrarood panelen de hooftaak van verwarming van het huis over. Als u niet wilt dat de infrarood panelen de nieuwe vorm van hoofdverwarming worden is het ook mogelijk om bepaalde ruimtes in uw woning van extra warmte te voorzien. In deze blog gaan we dieper in op het gebruik van infrarood verwarming en wat en waar allemaal mogelijk is.

Hoge besparing

Bij het verwarmen van uw huis gaat het vaak om twee dingen. U wilt dat het huis op een goede, misschien milieu efficiënte, manier wordt verwarmt en dat dit gebeurt voor een zo laag mogelijke prijs. In verhouding tot een centrale verwarming behaald infrarood veel betere warmte prestaties. Hier komt bij dat infrarood verwarming goed is voor het milieu. Een infrarood verwarmingspaneel maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat uw co2 uitstoot vermindert. Hierbij komt ook het grootste voordeel kijken dat u jaarlijks veel bespaart op uw energierekening. Als laatste voordeel benoemen we de lange garantie. Infrarood panelen bezitten namelijk een lange garantie. Zowel toegevoegde verwarming door het gebruik van infrarood verwarming als het compleet vervangen van de huidige manier van verwarmen vallen onder deze lange garantie. Om de panelen goed aan te sturen kunnen deze worden voorzien van een slimme thermostaat. Op deze manier haalt u echt alle voordelen uit het gebruik van infrarood panelen.

Hoe werkt het?

Zoals genoemd in bovenstaande alinea is infrarood verwarming een manier van verwarmen die geen gebruik maakt van co2, en dus ook geen co2 uitstoot heeft. Een infrarood paneel verwarmt direct alle objecten en aanwezige mensen in de ruimte waar het paneel is geïnstalleerd. Bij ouderwetse vormen van verwarmen wordt de lucht in een ruimte opgewarmd. Deze vorm van verwarmen kost redelijk veel warm water. Bij infrarood verwarming werkt dit anders. U kunt het gevoel van de infrarood verwarming het beste vergelijken met het gevoel wanneer de zon op een warme  herfstdag op uw huid schijnt.