Je tuin verbouwen deze zomer

Aangezien velen van ons niet of minder lang op vakantie gaan deze zomer, alle concerten en festivals zijn afgelast en ons wordt aangeraden om zo min mogelijk in grote groepen mensen te komen is het een zeer goede zomer om lekker in de tuin vakantie te vieren. Of je nu een kleine tuin of een grote tuin hebt, er is altijd wel iets moois van te maken. In dit artikel bespreken we hoe je van je tuin een tropisch paradijs kunt maken waar je deze zomer en komende zomers heerlijk van kunt genieten.

Hangmat

Niks is fijner dan op een tropische locatie in een hangmat hangen.  Je kunt ontzettend gemakkelijk een fijne hangmat aanschaffen en je hoeft niet persé bomen of palen in de tuin te hebben om je hangmat te kunnen ophangen. Er komen tegenwoordig ook veel hangmatten met makkelijk opzetbare ophangpalen. Het leuke aan een dergelijke hangmat is dat je deze op een regenachtige dag gewoon in de woonkamer kunt ophangen en daar lekker kunt relaxen. En op goede zomerdagen kun je deze natuurlijk ophangen in de tuin.

Tropische materialen

Het is normaal om vele hout te hebben in je tuin. Denk aan een tuinhuisje of een houten schutting. Maar wanneer je meer een tropisch gevoel wil hebben in je tuin, kun je beter kiezen voor materialen die je vaak op tropische locaties vindt. Denk bijvoorbeeld aan bamboehout. Houten tuinschermen van bamboe zijn mooi voor in de tuin en zorgen voor een tropisch gevoel.

Zwembad en zand

De tijd dat een zwembad alleen maar een optie was voor rijke mensen is voorbij. Tegenwoordig kan iedereen een zwembad hebben in de tuin, de vraag is alleen wat voor zwembad. Een boven de grond zwembad wat voornamelijk uit plastic en zeilen bestaat kost natuurlijk niets. Maar je kunt er wel al heel veel plezier aan hebben. Toch is het ook mogelijk om tegen een schappelijke prijs een ingegraven zwembad te krijgen. Als je echt dat zon, zee strand gevoel wilt krijgen dan kun je er ook wat zand omheen leggen zodat je als het ware een klein strandje in je tuin krijgt.

Loungehoek met vuurkorf

Natuurlijk heeft elke fijne tuin ook een loungehoek nodig waar je lekker kunt relaxen. Een goede tip is om ook een vuurkorf neer te zetten. Het is supergezellig om op een warme zomeravond met vrienden rondom het vuur te zitten en een biertje te drinken. Het fijne aan een vuurkorf is dat het ook in de winter voor veel plezier kan zorgen.