Traprenovatie: maak van je trap meteen de blikvanger van je huis

hal

Interior of modern design room with stairs and armchairs

Er is een groep mensen voor wie de trap nog steeds slechts een hulpmiddel is om van boven naar beneden te lopen. Niets meer en niets minder. Voor anderen wordt de rol van de trap juist steeds belangrijker. Niet zelden wordt de gerenoveerde trap een blikvanger in de woning. De statige, mooi gerenoveerde trap als dé aandachtstrekker, je ziet het steeds meer. Een traprenovatie is in veel gevallen aantrekkelijker dan het laten plaatsen van een nieuwe trap. 

Nog steeds gebeuren de meeste ongelukken thuis op de trap

Reden om voor een traprenovatie te kiezen is in de meeste gevallen de veiligheid. Is de trap zo beschadigd dat het z’n veiligheid verliest, dan wordt het de hoogste tijd om iets aan de trap te doen. Nog steeds gebeuren de meeste ongelukken thuis namelijk met de trap. Door het laten uitvoeren van een renovatie, maak je de trap weer veilig. Er zijn tegenwoordig heel veel producten op de markt die de trap extra veilig maken. Antislip is daar een voorbeeld van, al zijn er ook andere manieren om middels traprenovatie de trap veiliger te maken. 

Kies voor renovatie en een unieke metaallegering in de toplaag van de trede

Je kunt als er een traprenovatie uitgevoerd wordt ook kiezen voor een rubberen strip in de trap. De specialist kan een unieke metaallegering in de toplaag van de overzettreden aanbrengen. Wordt er druk op de trede uitgeoefend, dan wordt de trede automatisch stroef. Zelfs op sokken, blote voeten en wanneer je leren schoenzolen hebt is de trede stroef. 

Traprenovatie kost minder tijd en ook minder geld

Het uit laten voeren van een traprenovatie is goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe trap. De extra kosten voor het plaatsen van een nieuwe trap zitten voor een deel ook in de bijkomende kosten. Kies je voor renovatie, dan valt het met de rommel en het afval vaak wel mee. Kies je voor een nieuwe trap, dan zal de oude afgevoerd en gedemonteerd moeten worden en dat betekent extra werk en extra kosten voor het afvoeren van de trap. Ook zal zo in de rest van je woning extra rommel ontstaan. In vergelijking met renovatie duurt het plaatsen van een nieuwe trap vaak ook behoorlijk langer. Van traprenovatie is bekend dat dit in sommige gevallen al in één dag gerealiseerd kan worden. 

Floorplaza | De woningrenovatie Plaza van Utrecht en omstreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *