Waarom een gietvloer in je woning?

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Vloeren komen in alle soorten en maten. We snappen dan ook heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wist je dat de gietvloer een van de populairste vloeren van nu is? Dit komt niet alleen door de prachtige uitstraling, maar ook door de vele praktische voordelen. In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste redenen waarom een gietvloer geschikt is voor jouw woning. Maar ook zetten we een aantal nadelen op een rij.  

Verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen

Het is belangrijk dat de nieuwe vloer perfect aansluit bij de rest van het interieur. De vloer vormt als het ware de basis van de woning. Om deze reden adviseren we bijna altijd om een gietvloer in een neutrale kleur te laten plaatsen. Lichtgrijs is een van de populairste kleuren, maar ook minder gangbare kleuren zoals diep zwart of wit zijn mogelijk. Kies de kleur die jij het mooist vindt en het beste bij het interieur past. Wist je dat het ook mogelijk is om een bepaald patroon in de vloer te laten aanbrengen? Wat dacht je bijvoorbeeld van de betonlook? Het is ook een optie om na verloop van tijd een nieuwe vloercoating van Coatingvloer aan te brengen. Deze zorgt ervoor dat de vloer een geheel nieuwe uitstraling krijgt. 

Woonwinkel Hilversum

Een gietvloer biedt veel praktische voordelen

Natuurlijk komt de uitstraling van de vloer op nummer één, maar de praktische voordelen zijn bijna net zo belangrijk. 

  • Naadloos

Gietvloeren worden gegoten en zijn daarom volledig naadloos. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vuil of viezigheid dat zich ophoopt in vervelende naden of kieren.

  • Gemakkelijk schoon te maken

Aangezien de vloer helemaal naadloos is, hoef je deze niet zo vaak schoon te maken. Een schoonmaakbeurt per week voldoet. Bovendien is de vloer bestand tegen vetspetters en andere vloeistoffen. Vlekken zullen niet snel in de vloer trekken.  

  • Altijd comfortabel

Veel mensen denken dat een gietvloer altijd koud aanvoelt, maar niks is minder waar. Je zult nooit meer koude voeten hebben, de vloer voelt namelijk altijd warm aan. Daarnaast kun je het prima combineren met vloerverwarming.

  • Vochtbestendig

De vloer kan geplaatst worden in de hele woning, dus ook in de badkamer en keuken. Gietvloeren zijn namelijk van nature waterdicht. 

  • Geluiddempend

Woon je in een appartement? Dan biedt een gietvloer uitkomst. De vloer is namelijk geluidsdempend en zal voor minder overlast zorgen. 

Vergeet de nadelen niet

Een gietvloer biedt erg veel voordelen, maar elk materiaal heeft zo ook zijn eigen nadelen. Gietvloeren zijn namelijk niet helemaal krasvast. Het is dan wel een sterke en duurzame vloer, maar er kunnen wel degelijk krassen ontstaan. Om deze reden is het belangrijk dat de vloer goed beschermd wordt. Breng bijvoorbeeld een beschermende vloercoating aan en/of plaats beschermende viltjes of zachte doppen onder meubels. Daarnaast duurt het een aantal dagen voordat de vloer helemaal is uitgehard. Je kunt de ruimte dan ook ongeveer een week niet gebruiken na het gieten van de vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *