Wat houdt de hypotheekrente annuïteit exact in?

hypotheekrente annuïteit

Veel mensen zullen nog nooit van de hypotheekrente annuïteit gehoord hebben. Daarnaast zullen er een aantal mensen zijn de term al wel eens hebben gehoord, maar nog niet exact weten wat de term nou eigenlijk inhoudt. Dit is niets om je voor te schamen, het is immers een redelijk lastig begrip. Bovendien wordt de term weinig gebruikt. Hypotheek annuïteit is een hypotheek waarbij je iedere maand een vast bedrag terugbetaald aan je hypotheekverstrekker. Dit bedrag wordt ook wel annuïteit genoemd, annuïteit bestaat voor een gedeelte uit rente en een gedeelte uit aflossing. 

hypotheekrente annuïteit

Hoe werkt deze hypotheek?

Voor mensen die binnenkort van plan zijn om een nieuwe woning aan te schaffen kan het wellicht interessant zijn of de hypotheek annuïteit iets voor hen is. In het begin zul je bij deze variant veel rente betalen en weinig hypotheek aflossen. Naarmate de tijd vordert, draait dit langzaam om. Aan het einde van de looptijd van deze hypotheek zul je dus relatief weinig rente betalen en meer geld aflossen.

hypotheekrente annuïteit

Past de hypotheek annuïteit bij mij?

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe woning aan te schaffen? Dan kan het interessant zijn om eens te kijken naar de hypotheek annuïtair. Deze hypotheek wordt voornamelijk gekozen door de starters. Dit komt vooral doordat de hypotheek in het begin van de looptijd redelijk goedkoop is, dit heeft te maken met het belastingvoordeel voor het aflossen van rente. Hoe langer de looptijd, hoe duurder deze hypotheek netto wordt.